Behandlinger

 

Soneterapi/fotsoneterapi

Terapeut:
Evelyn Haukås
Se priser og bestill time

 

Soneterapi er en behandlingsmetode der terapeuten utfører en bestemt trykkmassasje på soner/punkter som finnes hovedsakelig på føttene og oppover leggene. Sonene gjenspeiler kroppens organer og kroppsdeler, og brukes for å gjenopprette balansen både fysisk og psykisk.

Ved å stimulere sonene, kan en stimulere sirkulasjonen av både lymfe og blod, som igjen kan påvirke immunforsvaret. Soneterapien kjennes avstressende og beroligende, og kan brukes ved bla, hodesmerter, stram muskulatur, fordøyelsesbesvær etc. Soneterapi kan brukes både ved akutte og kroniske plager. Behandlingen kombineres ofte med øreakupunktur.

I tillegg til den klassiske fotsoneterapien, tilbys også: Nervereflexologi - en metode som arbeider med kroppens nervesystem. Siden det blir gitt en impuls til nervesystemet er nervereflexologi benyttet ved smertetilstander, både kroniske og akutte. Metoden nyttes gjerne sammen med fotsoneterapi og øreakupunktur. Muskulær soneterapi - som navnet tilsier en behandling som hjelper mot muskulære lidelser. Her jobber vi også på føttene og opp langs leggene.Behandlingen starter med å undersøke pasientens bevegelighet og ryggradens krumning. Deretter testes muskelsonene for knuter, "strenger", hevelse osv.,så korrigeres sonene. Kroppens energibaner nyttes for å få muskelen til å slappe helt av og komme i balanse. Behandlingen kan nyttes alene eller sammen med andre former for soneterapi, alt etter hva pasienten har behov for.

 

Øreakupunktur

Terapeut:
Evelyn Haukås

Se priser og bestill time

 

Øret står i intim kontakt med hjernen, og hørselen er den viktigste sans for menneskelig kommunikasjon. Dette kan bidra til å forklare hvorfor øreakupunktur er egnet til å behandle problemer forbundet med svikt i hjernens koordinasjon. Et eksempel er ordblindhet, skrive og lese vansker, der det er utviklet en enkel metode (denne anvendes i skolehelsetjenesten i Frankrike). Øreakupunktur er imidlertid også en verdifull metode i behandlingen av mange mer somatiske lidelser. Den benyttes ved smertetilstander, også etter skader. Behandlingen kan kombineres med soneterapi.

 

Massasje

Terapeuter:
Evelyn Haukås
Svein Johannessen
Dagfinn Brekke
Se priser og bestill time

 

Fysiske belastninger, skader eller psykisk traume og stress kan føre til unødige blokkeringer og spenninger i kroppens muskler og vev.  De spente partiene blir ofte ømme og smertefulle, sirkulasjon av blod og lymfe stopper opp og kroppens selvregulering og restituering hemmes. Massasje stimulerer blodsirkulasjonen i muskler og vev og løser opp spenninger. Massasje er avslappende, reduserer smerte og gir økt bevegelighet.

 

Akupunktur

null

Terapeut:
Jorunn Tunestveit
Bestill time

 

Akupunktur er en behandlingsmetode som påvirker flyten av energi i kroppen. Ved å regulere energiene kan vi oppnå en energetisk balanse, som er en forutsetning for god helse. Akupunktur brukes både ved akutte og kroniske lidelser, eller til forebygging. Akupunktur kan behandle muskelplager, smertetilstander, ha en positiv effekt på den psykiske tilstand og styrke immunforsvaret. Ved hjelp av akupunktur kan man effektivt løse aktive triggerpunkter (Tp). Aktive Tp er den vanligste årsak til muskelsmerter. En muskelknute dannes på grunn av nedsatt blodsirkulasjon av ulike årsaker, oftest pga stillesittende arbeid eller lignende, dette kan igjen aktivisere Tp og føre til for eksempel "musearm". Akupunktørene kan også bruke kopping og moxa som tilleggs-behandlinger der de finner det gunstig for behandlingen.

 

Homøopati

Terapeut:
Svein Johannessen
Se priser og bestill time

 

Homøopati er en skånsom behandlingsform som stimulerer kroppens eget forsvarssystem og fremmer gjenoppretting av en god helsetilstand. Homøopatisk behandling kan benyttes ved fysiske plager og psykisk ubalanse – både av barn og voksne, uten risiko for alvorlige bivirkninger.

Ved homøopatisk behandling brukes legemidler som er utviklet av substanser fra planteriket, dyreriket og mineralriket. Behandling går ut på å sette kroppen i stand til å reorganisere seg selv og gjenopprette en tidligere sunn helsetilstand. Behandlingen lindrer og demper symptomer både ved akutte og kroniske sykdomstilstander og stimulerer kroppens eget immunforsvar og evne til selvhelbredelse.

 

Ørelys

 

Terapeut:
Evelyn Haukås
Se priser og bestill time

 

Ørelys er en behandling som med fordel kan prøves av flere pasientgrupper. Pasienter med blant annet øreproblemer, luftveisproblemer, smerter i hodet og problemer med trykk-utligning.