Behandlingene


Soneterapi/fotsoneterapi
En behandlingsmetode der terapeuten utfører en bestemt trykkmassasje på soner/punkter som finnes hovedsakelig på føttene og oppover leggene. Sonene gjenspeiler kroppens organer og kroppsdeler, og brukes for å gjenopprette balansen både fysisk og psykisk.

Ved å stimulere sonene, kan en stimulere sirkulasjonen av både lymfe og blod, som igjen kan påvirke immunforsvaret. Soneterapien kjennes avstressende og beroligende, og kan brukes ved bla, hodesmerter, stram muskulatur, fordøyelsesbesvær etc. Soneterapi kan brukes både ved akutte og kroniske plager. Behandlingen kombineres ofte med øreakupunktur.

I tillegg til den klassiske fotsoneterapien, tilbys også: Nervereflexologi - en metode som arbeider med kroppens nervesystem. Siden det blir gitt en impuls til nervesystemet er nervereflexologi benyttet ved smertetilstander, både kroniske og akutte. Metoden nyttes gjerne sammen med fotsoneterapi og øreakupunktur. Muskulær soneterapi - som navnet tilsier en behandling som hjelper mot muskulære lidelser. Her jobber vi også på føttene og opp langs leggene.Behandlingen starter med å undersøke pasientens bevegelighet og ryggradens krumning. Deretter testes muskelsonene for knuter, "strenger", hevelse osv.,så korrigeres sonene. Kroppens energibaner nyttes for å få muskelen til å slappe helt av og komme i balanse. Behandlingen kan nyttes alene eller sammen med andre former for soneterapi, alt etter hva pasienten har behov for.

Øreakupunktur
Øret står i intim kontakt med hjernen, og hørselen er den viktigste sans for menneskelig kommunikasjon. Dette kan bidra til å forklare hvorfor øreakupunktur er egnet til å behandle problemer forbundet med svikt i hjernens koordinasjon. Et eksempel er ordblindhet, skrive og lese vansker, der det er utviklet en enkel metode (denne anvendes i skolehelsetjenesten i Frankrike). Øreakupunktur er imidlertid også en verdifull metode i behandlingen av mange mer somatiske lidelser. Den benyttes ved smertetilstander, også etter skader. Behandlingen kan kombineres med soneterapi.
Ørelys
En behandling som med fordel kan prøves av flere pasientgrupper. Pasienter med blant annet øreproblemer, luftveisproblemer, smerter i hodet og problemer med trykk-utligning.
Akupunktur
En behandlingsmetode som påvirker flyten av energi i kroppen. Ved å regulere energiene kan vi oppnå en energetisk balanse, som er en forutsetning for god helse. Akupunktur brukes både ved akutte og kroniske lidelser, eller til forebygging. Akupunktur kan behandle muskelplager, smertetilstander, ha en positiv effekt på den psykiske tilstand og styrke immunforsvaret. Ved hjelp av akupunktur kan man effektivt løse aktive triggerpunkter (Tp). Aktive Tp er den vanligste årsak til muskelsmerter. En muskelknute dannes på grunn av nedsatt blodsirkulasjon av ulike årsaker, oftest pga stillesittende arbeid eller lignende, dette kan igjen aktivisere Tp og føre til for eksempel "musearm". Akupunktørene kan også bruke kopping og moxa som tilleggs-behandlinger der de finner det gunstig for behandlingen.


Dru Yoga
En myk og meditativ form for yoga som passer for alle. Det jobbes mye med pusten, kjernemuskulaturen og ryggen i timene, og gir en dyp avkobling og hvile. Forsking på Dru Yoga viser at den kan benyttes ved stressreduksjon. Ingen er for stiv eller for utrent til å delta. Vi anbefaler å delta på et introduksjonskurs først, for eksempel Fokus på Rygg eller Osteoyoga, der undervises det i de viktigste teknikkene. Etter hvert styrkes musklene, pusten blir roligere, du lærer å slappe av på en dyperer måte. Din mestring er viktig for oss.

Dru Yoga er en blanding av klassisk hatha yoga, tai chi og qi gong.


Homøopati

En av de mest brukte naturmedisinske metodene på verdensbasis og et behandlingsalternativ både ved fysiske og psykiske lidelser for alle aldre - ved akutte så vel som kroniske tilstander. Homøopatiske midler gis i små doser og er uten uheldige bivirkninger. Behandlingens varighet vil avhenge av flere faktorer: sykdommens karakter, hvor lenge den har vart, alder m.m. Jo mer nøyaktig du beskriver dine plager, jo større sannsynlighet er det for homøopaten å velge det mest passende legemiddelet, noe som forkorter behandlingstiden.Massasjeterapi

 En behandling som stimulerer blodsirkulasjonen i muskler og vev.. Massasje medvirker til å løse opp muskelspenninger, muskelknuter, stivhet og strekk. Den er avslappende, reduserer smerte og gir økt bevegelighet. Terapeuten vil gi deg råd og veiledning i forhold til tøyning, øvelser og trening som kan være best for deg. Avspenningsmassasje kan være rensende i tillegg til å være behagelig avslappende. Stimulerer blodsirkulasjonen samt lymfesirkulasjonen.
Biopati/naturopati

En naturmedisinsk helhetlig analyse-behandlingsmetode hvor gjenoppretting av helsemessig balanse og likevekt står sentralt. Biopati/Naturopati omfatter blant annet ernæringsterapi, urtemedisin/regulasjonsterapi og immunologi/symbioseterapi/biologisk medisin. Metoden baserer seg bl.a. på prinsipper fra klassisk naturmedisinsk filosofi og har fokus på hvorfor sykdommer utvikles ved degenerasjon, og hvordan regenerering kan oppnås ved bruk av naturlige midler og metoder gjennom årsaksrettet behandling.

Ernæringsrådgivning
Tar utgangspunkt i aktuelle helseplager og arvelige disposisjoner som sammenholdes med pasientens helse- og sykdomshistorie. På denne bakgrunn gis tilpassede råd om kosthold, livsstil og aktuelle kosttilskudd, samt hvilke ernæringsrelaterte helsetester og analyser som kan danne grunnlag for en spesifikk persontilpasset rådgivning. Hensikten er å oppheve ernæringsmessige ubalanser og derved bidra til å reservere helseplager og sykdomsutvikling.


HELSETESTER OG ANALYSER:

Matintoleranse analyse (USA)
Blodprøven analyseres ved hjelp av den anerkjente Elisa metoden. Proteiner i matvarer kan forårsake matintoleranse gjennom forsinkede reaksjoner som gjør at det kan ta opp til flere dager før symptomene kommer. Dette kan være plager med fordøyelse, nedsatt immunforsvar, tretthet/ slapphet/ utmattelse, smerter, uro, nedstemthet og andre fysiske og psykiske symptomer. Be om symptomsjekkliste.

Cellestoffskifte og miljøgift analyse (USA)
Urinprøve som gir svar på

 • kroppens evne til å bryte ned og omsette fett, karbohydrater og proteiner fra maten
 • evne til energiproduksjon
 • leverens evne til å avgifte
 • tilstanden i mage/ tarm i forhold til bakterieflora
 • tilstanden i nervesystemet
 • ernæringsstatus vitaminer, mineraler og aminosyrer
 • eventuell påvirkning av miljøgiftene parabener, phthalater, xylen, benzen, trimethylbenzen, styren og toluen.

Du får med utstyr for prøvetaking som kan utføres hjemme.

Fettsyre test (Tyskland)
Blodprøve som måler og analyserer

 • Omega 3, 6, 7 og 9
 • mettet fett
 • industrielt transfett
 • karbohydrat-markøren C16 som kan indikere karbohydratintoleranse
 • fleksibiliteten i cellemembranen
Ubalanse mellom Omega 6 og 3 og høye nivåer av transfettsyrer kan settes i sammenheng med økt betennelsesnivå, redusert immunforsvar og stoffskifte, samt uheldig for hjerne, hjerte, øyne og søvnkvalitet.

Hårmineral analyse (USA)
Hårprøven gir innsikt i ernæringssituasjonen på cellenivå

 • ernæringsstatus
 • metabolsk typebestemmelse
 • hormonbalanser
 • stressrespons
 • giftige tungmetaller
 • hvor effektivt kroppen jobber med de ulike næringsstoffene

Genetisk Helsetest (Australia)
Smart DNA test ble lansert i Norge i 2017. Spyttprøven gir svar på 100 SNP (gensekvenser). Testen analyserer genetiske disposisjoner ved

 • fettmetabolisme
 • metabolsk syndrom/ blodsukkerproblematikk
 • salt og koffein følsomhet
 • inflammasjonstendens
 • konverterings- og opptaksevne for Q10
 • Omega 3 og Omega 6
 • kolin (omdanning av fett)
 • opptak av vitaminer
 • metylering (avgiftningskapasitet mm.)
 • disposisjon for cøliaki
 • laktoseintoleranse
 • oksidativt stress
 • leverens evne til avgiftning fase 1 og fase 2
 • vektkontroll/ overspising/ forhøyet BMI
 • fysiogenetikk: genetiske og fysiologiske variasjoner som respons på stress, sultfølelse, hukommelse, trening og årstidsvariasjoner ift søvn, humør, matlyst og sosial aktivitet.
Svaret gjør det mulig å optimalisere ernæringen.

Mikrobiomtest (Australia)
Ny i Norge fra 2018. Avføringsprøven brukes ved ubalanser i mikrofloraen fra tarmen. Har stor betydning for omsetning og opptak av næringsstoffer. Er spesielt viktig ved nedsatt immunforsvar, overskuddsmangel, ulike fordøyelsesplager mm.

Generelt: Prøvesvarene foreligger etter 3 - 4 uker. Genetisk Helsetest etter 6 - 8 uker. Det avtales time for gjennomgang av svar og behandlingsopplegg som kan være endring av kosthold og kosttilskudd som for eksempel vitaminer, mineraler, fettsyrer, aminosyrer, enzymer, melkesyrebakterier og eventuelt endring av livsstil.


For ytterligere informasjon vedrørende behandlingene, ta kontakt via e-post eller telefon.