Behandlingene

Soneterapi

En behandlingsmetode der terapeuten utfører en bestemt trykkmassasje på soner/punkter som finnes hovedsakelig på føttene og oppover leggene. Sonene gjenspeiler kroppens organer og kroppsdeler, brukes for å gjenopprette balansen både fysisk og psykisk.

Ved å stimulere sonene, kan en bedre sirkulasjonen av både lymfe og blod, som igjen vil være positivt for immunforsvaret og ha en forebyggende og rensende effekt. Soneterapien kjennes avstressende og beroligende, og kan ha en positiv effekt på bla, hodesmerter, stram muskulatur, fordøyelsesbesvær etc. Soneterapi kan brukes både ved akutte og kroniske plager. Behandlingen kombineres ofte med øreakupunktur.

Ved senteret tilbys, i tillegg til den klassiske soneterapien, også:

Ayurvedisk soneterapi

Dette er en dynamisk form for soneterapi, som nytter i tillegg de ulike vitale energisentrene,, Marmas. I følge Ayurveda er energisentrene viktige for helbredelse prosessen. Og de viktigste Marmas finnes i lemmene, føtter og hender er mest nyttet. Vi nytter føttenes Marma. I Ayurvedisk soneterapi brukes også " Kasa bowl" i massasjen av føttene, som i tillegg til Marmasentrene gir god energiflyt. Les mer på
www.ayurvedicreflexology.com

Muskulær soneterapi

er som navnet tilsier en behandling som hjelper mot muskulære lidelser. Her jobber vi også på føttene og opp langs leggene.Behandlingen starter med å undersøke pasienten bevegelighet og ryggradens krumning. Deretter testes muskelsonene for knuter, "strenger", hevelse osv.,så korrigeres sonene. Kroppens energibaner nyttes for å få muskelen til å slappe helt av og komme i balanse. Behandlingen kan nyttes alene eller sammen med andre former for soneterapi, alt etter hva pasienten har behov for.

Øreakupunktur

Øret står i intim kontakt med hjernen, og hørselen er den viktigste sans for menneskelig kommunikasjon. Dette kan bidra til å forklare hvorfor øreakupunktur er egnet til å behandle problemer forbundet med svikt i hjernens koordinasjon. Et eksempel er ordblindhet, skrive og lese vansker, der det er utviklet en enkel metode (denne anvendes i skolehelsetjenesten i Frankrike). Øreakupunktur er imidlertid også en verdifull metode i behandlingen av mange mer somatiske lidelser. Den kan være effektiv når det gjelder smertetilstander etter skader. Behandlingen kan også kombineres med soneterapi.


Akupunktur

Er en behandlingsmetode som påvirker flyten av energi i kroppen. Ved å regulere energiene kan vi oppnå en energetisk balanse, som er en forutsetning for god helse. Akupunktur brukes både ved akutte og kroniske lidelser, eller til forebygging. Akupunktur kan behandle muskelplager, smertetilstander, ha en positiv effekt på den psykiske tilstand og styrke immunforsvaret. Ved hjelp av akupunktur kan man effektivt løse aktive triggerpunkter (Tp). Aktive Tp er den vanligste årsak til muskelsmerter. En muskelknute dannes på grunn av nedsatt blodsirkulasjon av ulike årsaker, oftest pga stillesittende arbeid eller lignende, dette kan igjen aktivisere Tp og føre til for eksempel "musearm". Akupunktørene kan også bruke kopping og moxa som tilleggs-behandlinger der de finner det gunstig for behandlingen.

Homøopati

Homøopati er et medisinsk alternativ både ved fysiske og psykiske lidelser - både ved akutte og kroniske tilstander - for alle aldre. Barn som voksne. Homøopatiske medisiner gis i små doser og er uten uheldige bivirkninger.
Behandlingens varighet vil avhenge av flere faktorer: sykdommens karakter, hvor lenge den har vart, alder m.m. Jo mer nøyaktig du beskriver dine plager, jo større sannsynlighet er det for homøopaten å velge det mest passende legemiddelet, noe som forkorter behandlingstiden.

Massasjeterapi

Er en behandlingsmetode som stimulerer blodsirkulasjonen i muskler og vev.. Massasje medvirker til å løse opp muskelspenninger, muskelknuter, stivhet og strekk. Den virker avslappende, reduserer smerte og gir økt bevegelighet. Terapeuten vil gi deg råd og veiledning i forhold til tøyning, øvelser og trening som kan være best for deg.
Avspenningsmassasje er gjerne rensende i tillegg til å være behagelig avslappende. Stimulerer blodsirkulasjonen samt lymfesirkulasjonen.

Ørelys

Er en god og effektiv behandling som med fordel kan prøves av flere pasientgrupper. Pasienter med bl.a. øre problemer, bihuleproblemer, og
problemer med trykk-utligning .


For ytterligere informasjon vedrørende behandlingene, ta kontakt via e-post eller telefon.